De afgelopen dagen was er heel wat speculatie omtrent grotere haircuts en omtrent een mogelijk afspringen van de onderhandelingen over de besparingsplannen. Daardoor zou het pessimisme weer levensgroot zijn, met alle gevolgen voor de eurocrisis.

Het rendement op de 10-jarige Griekse staatsobligatie bedroeg gisteren 35,40%, of een stijging met 47 basispunten ten opzichte van vorige vrijdag.

Daardoor lijken de koersen ver genoeg te zijn gedaald om eventueel een inkoop van de obligaties door de Griekse overheid te overwegen, iets wat al in het tweede reddingsplan ter sprake is gekomen.

De afgelopen dagen was er heel wat speculatie omtrent grotere haircuts en omtrent een mogelijk afspringen van de onderhandelingen over de besparingsplannen. Daardoor zou het pessimisme weer levensgroot zijn, met alle gevolgen voor de eurocrisis. Het rendement op de 10-jarige Griekse staatsobligatie bedroeg gisteren 35,40%, of een stijging met 47 basispunten ten opzichte van vorige vrijdag. Daardoor lijken de koersen ver genoeg te zijn gedaald om eventueel een inkoop van de obligaties door de Griekse overheid te overwegen, iets wat al in het tweede reddingsplan ter sprake is gekomen.