In geval van een onduidelijke uitslag, dreigt het land in een catch 22 situatie gevangen te raken. Er zal geen echt leiderschap zijn, geen duidelijke plannen om uit deze impasse te raken en mogelijk ook geen logische manier om in de eurozone te mogen blijven.

Griekenland heeft een reddingsplan nodig, maar zo makkelijk ligt het allemaal niet

Griekenland kan tegen het einde van deze maand zonder geld raken, waardoor het zijn rekeningen niet meer kan betalen. Het land heeft dus een reddingsplan nodig, maar dat reddingsplan wordt door Europa alleen toegestaan wanneer dat aan de opgelegde voorwaarden gaat voldaan worden.

Zonder een regering met een duidelijke meerderheid kan Griekenland echter eigenlijk met niets akkoord gaan. Er bestaat dus een duidelijke behoefte aan een meerderheidsregering, maar de vraag is of die er gaat komen. Eigenlijk heeft Griekenland de keuze tussen de pest en de cholera en dat is vanzelfsprekend geen makkelijke keuze.

In geval van een onduidelijke uitslag, dreigt het land in een catch 22 situatie gevangen te raken. Er zal geen echt leiderschap zijn, geen duidelijke plannen om uit deze impasse te raken en mogelijk ook geen logische manier om in de eurozone te mogen blijven. Griekenland heeft een reddingsplan nodig, maar zo makkelijk ligt het allemaal niet Griekenland kan tegen het einde van deze maand zonder geld raken, waardoor het zijn rekeningen niet meer kan betalen. Het land heeft dus een reddingsplan nodig, maar dat reddingsplan wordt door Europa alleen toegestaan wanneer dat aan de opgelegde voorwaarden gaat voldaan worden. Zonder een regering met een duidelijke meerderheid kan Griekenland echter eigenlijk met niets akkoord gaan. Er bestaat dus een duidelijke behoefte aan een meerderheidsregering, maar de vraag is of die er gaat komen. Eigenlijk heeft Griekenland de keuze tussen de pest en de cholera en dat is vanzelfsprekend geen makkelijke keuze.