In de berekening van de officiële Griekse cijfers zouden heel wat onnauwkeurigheden zitten. De debt-to-GDP ratio van Griekenland bedroeg vorig jaar 115,10%.

Als gevolg daarvan zijn de rendementen op de Griekse staatsobligaties gestegen tot boven 8,50%, of het hoogste niveau sinds 1998. In de loop van vandaag werd een piek bereikt op 8,564%.

Het is nog steeds de bedoeling van de regering om het deficiet dit jaar met 4% te verlagen, maar het streefdoel van een tekort op de begroting is niet langer haalbaar. Jacques Cailloux van Royal Bank of Scotland is van mening dat Griekenland in een steeds moeilijkere positie verzeild raakt.

Niemand gelooft de officiële statistieken van het land nog, terwijl anderzijds in Griekenland zelf het protest tegen een zwaar besparingsprogramma zienderogen toeneemt.

In de berekening van de officiële Griekse cijfers zouden heel wat onnauwkeurigheden zitten. De debt-to-GDP ratio van Griekenland bedroeg vorig jaar 115,10%. Als gevolg daarvan zijn de rendementen op de Griekse staatsobligaties gestegen tot boven 8,50%, of het hoogste niveau sinds 1998. In de loop van vandaag werd een piek bereikt op 8,564%. Het is nog steeds de bedoeling van de regering om het deficiet dit jaar met 4% te verlagen, maar het streefdoel van een tekort op de begroting is niet langer haalbaar. Jacques Cailloux van Royal Bank of Scotland is van mening dat Griekenland in een steeds moeilijkere positie verzeild raakt. Niemand gelooft de officiële statistieken van het land nog, terwijl anderzijds in Griekenland zelf het protest tegen een zwaar besparingsprogramma zienderogen toeneemt.