Wanneer Griekenland de eurozone verlaat, kunnen de gevolgen rampzalig zijn: galoperende inflatie, instorting van de Griekse banken en een uitdieping van de depressie die het land nu al vier jaar teistert. Over die vier jaar is het Grieks BBP al met ongeveer 20% gedaald.

Nu hervormen of het is te laat

Volgens Kirkegaard moet Griekenland nu de broodnodige hervormingen doorvoeren als het in de eurozone wil blijven. Als dit niet gebeurt, is het te laat. De Grieken moeten dus hun verstand laten spreken wanneer ze een terugkeer naar de drachme inderdaad willen vermijden.

Kirkegaard stelt dat een Griekse exit uit de eurozone rampzalige gevolgen zou hebben, niet alleen voor Griekenland zelf maar ook voor de ganse eurozone. De tijd van achterhoedegevechten is volgens hem voorbij, zaak is nu om de toekomst voor ogen te houden.

Wanneer Griekenland de eurozone verlaat, kunnen de gevolgen rampzalig zijn: galoperende inflatie, instorting van de Griekse banken en een uitdieping van de depressie die het land nu al vier jaar teistert. Over die vier jaar is het Grieks BBP al met ongeveer 20% gedaald. Nu hervormen of het is te laat Volgens Kirkegaard moet Griekenland nu de broodnodige hervormingen doorvoeren als het in de eurozone wil blijven. Als dit niet gebeurt, is het te laat. De Grieken moeten dus hun verstand laten spreken wanneer ze een terugkeer naar de drachme inderdaad willen vermijden. Kirkegaard stelt dat een Griekse exit uit de eurozone rampzalige gevolgen zou hebben, niet alleen voor Griekenland zelf maar ook voor de ganse eurozone. De tijd van achterhoedegevechten is volgens hem voorbij, zaak is nu om de toekomst voor ogen te houden.