Volgens Citigroup zijn de kansen dat Griekenland de eurozone binnen 12 tot 18 maanden moet verlaten opgelopen tot 90%. Die exit zou leiden tot een verdere verzwakking van de economie en meer risico's op besmetting.

Een echt betrouwbare voorspelling is het niet, maar Citigroup sluit niet uit dat Griekenland de eurozone op 1 januari 2013 gaat verlaten. De handel op de Europese beurzen zal uiteraard ook vandaag opnieuw in het kader van de schuldencrisis staan.

Pinguin Lutosa profiteert van gunstige marktomstandigheden

De geconsolideerde omzet van de periode van 3 maanden, eindigend op 30 juni 2012, bedroeg bij Pinguin Lutosa 210,2 miljoen euro. Dit is een stijging met 92,0% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de gepresenteerde omzet per 30 juni 2012 zit de omzet van de Scana Noliko Groep (conservendivisie) vervat voor 3 maanden. De diepvriesgroentedivisie die werd overgenomen van de CECAB Groep heeft per 30 juni 2012 eveneens 3 maanden bijgedragen tot de omzet. In de vergelijkende cijfers per 30 juni 2011 zaten deze acquisities bijgevolg dus nog niet vervat.

De aardappeldivisie tekent een omzetgroei op van 4,3%. Dit is het gecombineerd effect van gestegen verkoopsvolumes (+22,1%) en een daling van de verkoopsprijzen (-14,6%) ten gevolge van de lage grondstofkosten.

In de diepvriesgroentedivisie bedroeg de omzetgroei (inclusief 3 maand CECAB Activiteit) 99,3%. De impact van de opname van 3 maand omzet van de CECAB Activiteit bedraagt 34,6 miljoen euro.

Zonder rekening te houden met de overname van de CECAB Activiteit werd een omzetstijging opgetekend van 26,5%, wat voornamelijk te verklaren is door gestegen verkoopsvolumes en verkoopsprijzen vanaf september 2011.

PinguinLutosa ziet de resultaten aantrekken in elk van haar divisies sinds het vierde kwartaal van 2011. Dit heeft te maken met gunstigere marktomstandigheden in zowel aan- als verkoop en de goede operationele rendementen in de fabrieken.

Volgens Citigroup zijn de kansen dat Griekenland de eurozone binnen 12 tot 18 maanden moet verlaten opgelopen tot 90%. Die exit zou leiden tot een verdere verzwakking van de economie en meer risico's op besmetting. Een echt betrouwbare voorspelling is het niet, maar Citigroup sluit niet uit dat Griekenland de eurozone op 1 januari 2013 gaat verlaten. De handel op de Europese beurzen zal uiteraard ook vandaag opnieuw in het kader van de schuldencrisis staan. Pinguin Lutosa profiteert van gunstige marktomstandigheden De geconsolideerde omzet van de periode van 3 maanden, eindigend op 30 juni 2012, bedroeg bij Pinguin Lutosa 210,2 miljoen euro. Dit is een stijging met 92,0% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de gepresenteerde omzet per 30 juni 2012 zit de omzet van de Scana Noliko Groep (conservendivisie) vervat voor 3 maanden. De diepvriesgroentedivisie die werd overgenomen van de CECAB Groep heeft per 30 juni 2012 eveneens 3 maanden bijgedragen tot de omzet. In de vergelijkende cijfers per 30 juni 2011 zaten deze acquisities bijgevolg dus nog niet vervat. De aardappeldivisie tekent een omzetgroei op van 4,3%. Dit is het gecombineerd effect van gestegen verkoopsvolumes (+22,1%) en een daling van de verkoopsprijzen (-14,6%) ten gevolge van de lage grondstofkosten. In de diepvriesgroentedivisie bedroeg de omzetgroei (inclusief 3 maand CECAB Activiteit) 99,3%. De impact van de opname van 3 maand omzet van de CECAB Activiteit bedraagt 34,6 miljoen euro. Zonder rekening te houden met de overname van de CECAB Activiteit werd een omzetstijging opgetekend van 26,5%, wat voornamelijk te verklaren is door gestegen verkoopsvolumes en verkoopsprijzen vanaf september 2011. PinguinLutosa ziet de resultaten aantrekken in elk van haar divisies sinds het vierde kwartaal van 2011. Dit heeft te maken met gunstigere marktomstandigheden in zowel aan- als verkoop en de goede operationele rendementen in de fabrieken.