Die oplossing zou er dan moeten komen in de vorm van een pakket leningen van regering tot regering, kwestie van te voorkomen dat Griekenland in een schuldenberg gaat verzuipen.

Volgens voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso is Europese hulp noodzakelijk omdat we niet langer met de huidige situatie kunnen blijven verder leven.

Barroso vindt het zeer belangrijk dat Europa een eensgezinde indruk maakt tegenover de buitenwereld. Daardoor kan een volgende speculatiegolf - ditmaal tegen een ander land dan Griekenland - voorkomen worden. Bovendien zou de euro dan krachtiger uit de hele zaak kunnen komen.

Mogelijk komt er deze week een oplossing voor Griekenland uit de bus naar aanleiding van de Europese top die op 25 en 26 maart in Brussel wordt gehouden. Een woordvoerder van de Griekse regering sprak naar aanleiding van het advies van Barroso van een positieve wending in de zaak.

Griekenland zou 20 miljard euro hulp nodig hebben, zo werd binnen de Europese Commissie berekend. Duitsland zou willen dat het land die hulp krijgt van het Internationaal Monetair Fonds en staat daarmee lijnrecht tegenover het standpunt van Barroso.

Die oplossing zou er dan moeten komen in de vorm van een pakket leningen van regering tot regering, kwestie van te voorkomen dat Griekenland in een schuldenberg gaat verzuipen. Volgens voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso is Europese hulp noodzakelijk omdat we niet langer met de huidige situatie kunnen blijven verder leven. Barroso vindt het zeer belangrijk dat Europa een eensgezinde indruk maakt tegenover de buitenwereld. Daardoor kan een volgende speculatiegolf - ditmaal tegen een ander land dan Griekenland - voorkomen worden. Bovendien zou de euro dan krachtiger uit de hele zaak kunnen komen. Mogelijk komt er deze week een oplossing voor Griekenland uit de bus naar aanleiding van de Europese top die op 25 en 26 maart in Brussel wordt gehouden. Een woordvoerder van de Griekse regering sprak naar aanleiding van het advies van Barroso van een positieve wending in de zaak. Griekenland zou 20 miljard euro hulp nodig hebben, zo werd binnen de Europese Commissie berekend. Duitsland zou willen dat het land die hulp krijgt van het Internationaal Monetair Fonds en staat daarmee lijnrecht tegenover het standpunt van Barroso.