De Grieken hebben van de troika drie maanden uitstel gekregen om 12.500 ambtenaren in een zogenaamde mobiliteitspool te stoppen. Dat betekent dat ze acht maanden de tijd hebben om in een ander departement werk te vinden. Lukt dat niet, dan worden ze ontslagen.

De nieuwe minister van Openbare Zaken Kyriakos Mitsotakis staat voor de moeilijke opgave om het verouderde staatsapparaat nieuw leven in te blazen. Sommige economen menen echter dat nu niet alleen het overtollig vet wordt weggesneden, maar ook gezond weefsel. Uiteindelijk dreigt Griekenland zo nog dieper in de put te belanden.

De Grieken hebben van de troika drie maanden uitstel gekregen om 12.500 ambtenaren in een zogenaamde mobiliteitspool te stoppen. Dat betekent dat ze acht maanden de tijd hebben om in een ander departement werk te vinden. Lukt dat niet, dan worden ze ontslagen. De nieuwe minister van Openbare Zaken Kyriakos Mitsotakis staat voor de moeilijke opgave om het verouderde staatsapparaat nieuw leven in te blazen. Sommige economen menen echter dat nu niet alleen het overtollig vet wordt weggesneden, maar ook gezond weefsel. Uiteindelijk dreigt Griekenland zo nog dieper in de put te belanden.