Griekenland zal vanaf volgende week de beleggers proberen te overtuigen van de aantrekkelijkheid van de eigen obligaties. Daartoe zal een serie analistenmeetingen worden georganiseerd.

Volgens Papaconstantinou hebben de beheerders van beleggingsfondsen Griekse staatsobligaties vorig jaar ten onrechte gedumpt. Dat gebeurde op het moment dat werd bekendgemaakt dat het overheidsdeficiet was opgelopen tot 13,60% van het BBP.

Vanaf volgend jaar wil Griekenland zich weer proberen te financieren op de markten en de serie analistenmeetings moet als een voorbereiding op die come-back worden beschouwd.

Griekenland zal vanaf volgende week de beleggers proberen te overtuigen van de aantrekkelijkheid van de eigen obligaties. Daartoe zal een serie analistenmeetingen worden georganiseerd. Volgens Papaconstantinou hebben de beheerders van beleggingsfondsen Griekse staatsobligaties vorig jaar ten onrechte gedumpt. Dat gebeurde op het moment dat werd bekendgemaakt dat het overheidsdeficiet was opgelopen tot 13,60% van het BBP. Vanaf volgend jaar wil Griekenland zich weer proberen te financieren op de markten en de serie analistenmeetings moet als een voorbereiding op die come-back worden beschouwd.