Voorlopig is Griekenland gered, maar volgens Kraemer is het onvermijdelijk dat het land ergens in een onbestemde toekomst nogmaals een schuldenherschikking zal moeten aanvragen. Hij sluit uit dat de Grieken op korte of op middellange termijn weer naar de financiële markten gaan kunnen komen.

Willen of niet, begrotingsdeficiet moet naar omlaag

Nog volgens Kraemer is het onvermijdelijk dat het Grieks begrotingsdeficiet naar omlaag moet. Binnen enkele weken moeten de Grieken naar de stembus en de uitslag van die parlementsverkiezingen zal belangrijke gevolgen hebben voor de toekomst van het land.

Wie de verkiezingen ook wint, er zullen harde maatregelen moeten komen om het tekort verder terug te dringen. De vraag is echter of de Grieken de golf van besparingen gaat blijven slikken, het verzet tegen de rigide begrotingspolitiek zwelt alsmaar aan.

Bovendien is er weinig ruimte voor het maken van vergissingen. De minste vergissing kan de Griekse situatie opnieuw uit de hand doen lopen, met alle gevolgen van dien. Het is absoluut noodzakelijk dat Griekenland vroeg of laat weer naar de financiële markten komt, het land kan onmogelijk afhankelijk blijven van externe hulp.

Voorlopig is Griekenland gered, maar volgens Kraemer is het onvermijdelijk dat het land ergens in een onbestemde toekomst nogmaals een schuldenherschikking zal moeten aanvragen. Hij sluit uit dat de Grieken op korte of op middellange termijn weer naar de financiële markten gaan kunnen komen. Willen of niet, begrotingsdeficiet moet naar omlaag Nog volgens Kraemer is het onvermijdelijk dat het Grieks begrotingsdeficiet naar omlaag moet. Binnen enkele weken moeten de Grieken naar de stembus en de uitslag van die parlementsverkiezingen zal belangrijke gevolgen hebben voor de toekomst van het land. Wie de verkiezingen ook wint, er zullen harde maatregelen moeten komen om het tekort verder terug te dringen. De vraag is echter of de Grieken de golf van besparingen gaat blijven slikken, het verzet tegen de rigide begrotingspolitiek zwelt alsmaar aan. Bovendien is er weinig ruimte voor het maken van vergissingen. De minste vergissing kan de Griekse situatie opnieuw uit de hand doen lopen, met alle gevolgen van dien. Het is absoluut noodzakelijk dat Griekenland vroeg of laat weer naar de financiële markten komt, het land kan onmogelijk afhankelijk blijven van externe hulp.