Dat betekent dat het land een 'haircut' gaat aankondigen, een herschikking van de uitstaande obligaties. Mohamed El-Erian gelooft namelijk niet dat het in mei goedgekeurde reddingsplan op lange termijn zal blijven werken.

Op korte termijn heeft het echter wel degelijk gewerkt, want de kalmte rond Griekenland is teruggekeerd. Mohamed El-Erian gelooft echter dat dit de stilte voor de storm is.

Hij gelooft nooit dat een land het gigantische tekort op de begroting zal kunnen terugdringen. De obligatiemarkten delen blijkbaar die vrees, want de kloof met Duitse staastobligaties bedraagt nog steeds meer dan 6,50%.

Dat betekent dat het land een 'haircut' gaat aankondigen, een herschikking van de uitstaande obligaties. Mohamed El-Erian gelooft namelijk niet dat het in mei goedgekeurde reddingsplan op lange termijn zal blijven werken. Op korte termijn heeft het echter wel degelijk gewerkt, want de kalmte rond Griekenland is teruggekeerd. Mohamed El-Erian gelooft echter dat dit de stilte voor de storm is. Hij gelooft nooit dat een land het gigantische tekort op de begroting zal kunnen terugdringen. De obligatiemarkten delen blijkbaar die vrees, want de kloof met Duitse staastobligaties bedraagt nog steeds meer dan 6,50%.