Daardoor gaan de inkomsten van de regering tegenvallen, met als gevolg dat het dichtrijden van het gat in de begroting gaat mislukken. John Stopford van Investec Asset Management is van mening dat een 'hair cut' er sneller dan verwacht gaat komen.

Griekenland worstelt met structurele problemen en die gaan niet snel opgelost worden. Daardoor is de Griekse economie kwetsbaar, met als gevolg dat die opnieuw in een recessie kan belanden.

Stopford sluit zelfs een nieuwe financiële crisis niet uit. Standard & Poor's verklaarde gisteren dat de kredietrating van Griekenland - die nu nog BB+ bedraagt - opnieuw kan worden verlaagd.

Financieminister George Papaconstantinou beklemtoonde gisteren nogmaals dat een herschikking van de schulden niet aan de orde van de dag is, kredietverlaging of geen kredietverlaging.

Daardoor gaan de inkomsten van de regering tegenvallen, met als gevolg dat het dichtrijden van het gat in de begroting gaat mislukken. John Stopford van Investec Asset Management is van mening dat een 'hair cut' er sneller dan verwacht gaat komen. Griekenland worstelt met structurele problemen en die gaan niet snel opgelost worden. Daardoor is de Griekse economie kwetsbaar, met als gevolg dat die opnieuw in een recessie kan belanden. Stopford sluit zelfs een nieuwe financiële crisis niet uit. Standard & Poor's verklaarde gisteren dat de kredietrating van Griekenland - die nu nog BB+ bedraagt - opnieuw kan worden verlaagd. Financieminister George Papaconstantinou beklemtoonde gisteren nogmaals dat een herschikking van de schulden niet aan de orde van de dag is, kredietverlaging of geen kredietverlaging.