Ook hebben de pijnlijke bezuinigingen op de arbeidsmarkt er voor gezorgd dat het land weer wat concurrentievoordeel heeft gekregen.

Dit voordeel was verloren gegaan in de eerste jaren van de eenheidsmunt. Bovendien lijkt de economie in een trager tempo te krimpen met steeds positievere uitslagen in het economische sentiment (indicator van de Europese Commissie).

Ondanks alle inspanningen zal het voor Griekenland nog erg moeilijk worden om de overheidsschuld onder controle te krijgen, zonder verdere herstructurering.

Gezien de aard van de schuldencrisis in het land, is het nog onzeker of de besparingen alleen voor de overheidssector zullen gelden.

Ook hebben de pijnlijke bezuinigingen op de arbeidsmarkt er voor gezorgd dat het land weer wat concurrentievoordeel heeft gekregen. Dit voordeel was verloren gegaan in de eerste jaren van de eenheidsmunt. Bovendien lijkt de economie in een trager tempo te krimpen met steeds positievere uitslagen in het economische sentiment (indicator van de Europese Commissie). Ondanks alle inspanningen zal het voor Griekenland nog erg moeilijk worden om de overheidsschuld onder controle te krijgen, zonder verdere herstructurering. Gezien de aard van de schuldencrisis in het land, is het nog onzeker of de besparingen alleen voor de overheidssector zullen gelden.