De kleinere linkse coalitiepartner verklaarde meteen dat het minder begoede deel van de bevolking gespaard zal blijven. Vraag is echter of de gemaakte beloften hard kunnen worden gemaakt. Griekenland heeft een lange traditie van gebroken beloftes wat besparingen betreft.

Administratie is volledig gedemotiveerd

George Pagoulatos, professor economie aan de universiteit van Athene, is van mening dat de regering weliswaar vastberaden klonk, maar dat ze met zware tegenkanting zal worden geconfronteerd. Onder andere de gedemoraliseerde en onderbetaalde overheid vormt een obstakel.

Griekenland heeft zelf altijd verzachtende omstandigheden ingeroepen om het niet realiseren van de begrotingsobjectieven te verklaren. De recessie die het land treft, is veel dieper dan verwacht. Daardoor zijn de belastinginkomsten lager dan verwacht uitgekomen.

De kleinere linkse coalitiepartner verklaarde meteen dat het minder begoede deel van de bevolking gespaard zal blijven. Vraag is echter of de gemaakte beloften hard kunnen worden gemaakt. Griekenland heeft een lange traditie van gebroken beloftes wat besparingen betreft.Administratie is volledig gedemotiveerd George Pagoulatos, professor economie aan de universiteit van Athene, is van mening dat de regering weliswaar vastberaden klonk, maar dat ze met zware tegenkanting zal worden geconfronteerd. Onder andere de gedemoraliseerde en onderbetaalde overheid vormt een obstakel. Griekenland heeft zelf altijd verzachtende omstandigheden ingeroepen om het niet realiseren van de begrotingsobjectieven te verklaren. De recessie die het land treft, is veel dieper dan verwacht. Daardoor zijn de belastinginkomsten lager dan verwacht uitgekomen.