De waarschuwing kwam vlak nadat de Europese Unie de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, een toekenning die in sommige kringen toch wat wenkbrauwen deed fronsen.

Bovendien kreeg Griekenland wat meer respijt van Angela Merkel, in de vorm van een goedkeuring van de tot dusver geleverde prestaties.

Europese banken zijn voorbereid op exit

Borg staat al langer bekend als een pessimist over de toekomst van Griekenland in de eurozone. In de zomer gaf hij al te verstaan dat Griekenland nog maximaal twaalf maanden in de eurozone zou blijven. Volgens de minister zijn de Europese banken al voorbereid op een exit.

Het valt moeilijk in te schatten dat Griekenland in de eurozone zal blijven, gezien het gebrek aan competitiviteit in de industrie en de onmogelijkheid om ingrijpende hervormingen door te voeren. De enige mogelijke oplossing is volgens Borg een exit uit de eurozone, waarna de nieuwe munt fors gedevalueerd kan worden.

De waarschuwing kwam vlak nadat de Europese Unie de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, een toekenning die in sommige kringen toch wat wenkbrauwen deed fronsen. Bovendien kreeg Griekenland wat meer respijt van Angela Merkel, in de vorm van een goedkeuring van de tot dusver geleverde prestaties. Europese banken zijn voorbereid op exitBorg staat al langer bekend als een pessimist over de toekomst van Griekenland in de eurozone. In de zomer gaf hij al te verstaan dat Griekenland nog maximaal twaalf maanden in de eurozone zou blijven. Volgens de minister zijn de Europese banken al voorbereid op een exit. Het valt moeilijk in te schatten dat Griekenland in de eurozone zal blijven, gezien het gebrek aan competitiviteit in de industrie en de onmogelijkheid om ingrijpende hervormingen door te voeren. De enige mogelijke oplossing is volgens Borg een exit uit de eurozone, waarna de nieuwe munt fors gedevalueerd kan worden.