Griekenland is bijvoorbeeld het slachtoffer van dergelijke taboes en onbegrip, dit vanwege zijn schuldeisers. Iedereen begrijpt dat het land zijn schulden nooit zal kunnen terugbetalen, schulden die hoofdzakelijk door de ECB, de leden van de eurozone en het IMF aangehouden worden.

Volgens Soros is het noodzakelijk dat de Griekse schulden afgeschreven worden. Duitsland, de belangrijkste geldschieter van de Grieken, vergeet maar al te snel dat het zelf driemaal in zijn geschiedenis van een schuldenafschrijving heeft mogen genieten. Dat gebeurde meer bepaald in 1924, 1929 en naar aanleiding van het Marshall plan.

Griekenland is bijvoorbeeld het slachtoffer van dergelijke taboes en onbegrip, dit vanwege zijn schuldeisers. Iedereen begrijpt dat het land zijn schulden nooit zal kunnen terugbetalen, schulden die hoofdzakelijk door de ECB, de leden van de eurozone en het IMF aangehouden worden. Volgens Soros is het noodzakelijk dat de Griekse schulden afgeschreven worden. Duitsland, de belangrijkste geldschieter van de Grieken, vergeet maar al te snel dat het zelf driemaal in zijn geschiedenis van een schuldenafschrijving heeft mogen genieten. Dat gebeurde meer bepaald in 1924, 1929 en naar aanleiding van het Marshall plan.