Buitenstaanders zouden op basis van deze evolutie de indruk krijgen dat de Griekse economie sterker is geworden dan ooit voorheen. Niets is echter minder waar, Griekenland zakt steeds dieper weg in een poel van ellende. Sommige analisten suggereren dat de Griekse obligatierentes gemanipuleerd worden.

Hoe erg het land er aan toe is, blijkt uit de evolutie van het aantal Grieken dat hun elektriciteitsrekening niet langer kan betalen. In totaal zijn openstaande rekeningen voor een bedrag van 1,30 miljard euro niet betaald en dat bedrag groeit alle dagen met 4 miljoen euro aan. Van een Grecovery is dus zeker geen sprake.

Buitenstaanders zouden op basis van deze evolutie de indruk krijgen dat de Griekse economie sterker is geworden dan ooit voorheen. Niets is echter minder waar, Griekenland zakt steeds dieper weg in een poel van ellende. Sommige analisten suggereren dat de Griekse obligatierentes gemanipuleerd worden. Hoe erg het land er aan toe is, blijkt uit de evolutie van het aantal Grieken dat hun elektriciteitsrekening niet langer kan betalen. In totaal zijn openstaande rekeningen voor een bedrag van 1,30 miljard euro niet betaald en dat bedrag groeit alle dagen met 4 miljoen euro aan. Van een Grecovery is dus zeker geen sprake.