Extra maatregelen zijn nodig, anders voldoet het land niet aan de voorwaarden die zijn gesteld door het IMF en de EU. Daarom hebben Europese ministers van Financiën vorige week gehamerd op extra maatregelen.

Eerder ging Griekenland nog uit van een tekort van 7% in 2011, maar lagere belastinginkomsten en een lager dan verwachte groei maken volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat het land dat niet haalt.

Deze begroting voor 2011, waar 22 december over wordt gestemd, moet de andere Europese landen overtuigen om in januari de volgende leningen als onderdeel van het steunpakket te verstrekken.

Extra maatregelen zijn nodig, anders voldoet het land niet aan de voorwaarden die zijn gesteld door het IMF en de EU. Daarom hebben Europese ministers van Financiën vorige week gehamerd op extra maatregelen. Eerder ging Griekenland nog uit van een tekort van 7% in 2011, maar lagere belastinginkomsten en een lager dan verwachte groei maken volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat het land dat niet haalt. Deze begroting voor 2011, waar 22 december over wordt gestemd, moet de andere Europese landen overtuigen om in januari de volgende leningen als onderdeel van het steunpakket te verstrekken.