De Griekse beurs moest vrijdag 6% prijsgeven, waardoor de koersen op een dieptepunt voor de afgelopen zes maanden zijn beland.

Het land dreigt niet alleen met een politieke crisis geconfronteerd te worden, maar bovendien loopt ook het reddingsplan voor het land weer gevaar.

De centrale banken uit de eurozone weigeren om de Griekse staatsobligaties die ze bezitten door te rollen. De privatiseringsplannen die het land had aangekondigd, lopen bovendien niet zoals gepland. De belangstelling voor de activa in bezit van de staat is minimaal.

De Griekse beurs moest vrijdag 6% prijsgeven, waardoor de koersen op een dieptepunt voor de afgelopen zes maanden zijn beland. Het land dreigt niet alleen met een politieke crisis geconfronteerd te worden, maar bovendien loopt ook het reddingsplan voor het land weer gevaar. De centrale banken uit de eurozone weigeren om de Griekse staatsobligaties die ze bezitten door te rollen. De privatiseringsplannen die het land had aangekondigd, lopen bovendien niet zoals gepland. De belangstelling voor de activa in bezit van de staat is minimaal.