Om dat te bereiken willen ze het tekort op de begroting zo snel mogelijk verminderen. In de eerste vier maanden van dit jaar is het tekort al met 42% gekrompen, zodat Athene denkt op de goede weg te zijn.

Dankzij het steunpakket kan Griekenland tot eind 2011 en zelfs tot het eerste kwartaal van 2012 wegblijven van de financiële markten.

Financieminister George Papaconstantinou merkte echter op dat Griekenland zo lang niet willen wachten, het is de bedoeling om sneller weer beroep te doen op de financiële markten. Wanneer, dat is afhankelijk van de situatie op die markten.

Papaconstantinou beloofde dat ook de bijkomende besparingsmaatregelen zo snel mogelijk doorgevoerd zullen worden, zodat het deficiet op de begroting dit jaar nog maar 8,10% zou bedragen.

Om dat te bereiken willen ze het tekort op de begroting zo snel mogelijk verminderen. In de eerste vier maanden van dit jaar is het tekort al met 42% gekrompen, zodat Athene denkt op de goede weg te zijn. Dankzij het steunpakket kan Griekenland tot eind 2011 en zelfs tot het eerste kwartaal van 2012 wegblijven van de financiële markten. Financieminister George Papaconstantinou merkte echter op dat Griekenland zo lang niet willen wachten, het is de bedoeling om sneller weer beroep te doen op de financiële markten. Wanneer, dat is afhankelijk van de situatie op die markten. Papaconstantinou beloofde dat ook de bijkomende besparingsmaatregelen zo snel mogelijk doorgevoerd zullen worden, zodat het deficiet op de begroting dit jaar nog maar 8,10% zou bedragen.