De regering van Antonis Samaras wil dan ook een aantal maatregelen terugschroeven die de bevolking hard hebben getroffen.

Griekenland wil vooral besparen op de werking van de overheid en strijden tegen de belastingontduiking, die zowat de nationale sport van het land is.

Wat gaat Europa zeggen?

Anderzijds wil de nieuwe regering een aantal al eerder doorgevoerde maatregelen terugschroeven. Dat geldt met name voor het verlagen van het minimumloon met 22%. Bovendien zouden werklozen nu nog twee jaar een vergoeding krijgen in plaats van maar één jaar.

Daardoor zou het uiteraard langer gaan duren alvorens Griekenland gaat voldoen aan alle voorwaarden die bij het reddingsplan werden vastgelegd.

De vraag is dan ook wat Europa gaat zeggen op het verlichten van een aantal maatregelen. Vooral de houding van de Duitsers wordt van doorslaggevende aard.

Die hebben inmiddels laten weten dat de tijd van praten voorbij is en dat Griekenland nu eindelijk tot handelen moet overgaan.

De regering van Antonis Samaras wil dan ook een aantal maatregelen terugschroeven die de bevolking hard hebben getroffen. Griekenland wil vooral besparen op de werking van de overheid en strijden tegen de belastingontduiking, die zowat de nationale sport van het land is.Wat gaat Europa zeggen? Anderzijds wil de nieuwe regering een aantal al eerder doorgevoerde maatregelen terugschroeven. Dat geldt met name voor het verlagen van het minimumloon met 22%. Bovendien zouden werklozen nu nog twee jaar een vergoeding krijgen in plaats van maar één jaar. Daardoor zou het uiteraard langer gaan duren alvorens Griekenland gaat voldoen aan alle voorwaarden die bij het reddingsplan werden vastgelegd. De vraag is dan ook wat Europa gaat zeggen op het verlichten van een aantal maatregelen. Vooral de houding van de Duitsers wordt van doorslaggevende aard. Die hebben inmiddels laten weten dat de tijd van praten voorbij is en dat Griekenland nu eindelijk tot handelen moet overgaan.