Minister van Financiën George Papaconstantinou voegde daaraan toe dat de speculanten op het verkeerde paard gewed hebben. De rust rond Griekenland kan terugkeren zodra er duidelijke afspraken rond het reddingsplan zijn gemaakt.

Dat plan zou overigens voor half mei goedgekeurd worden. Papaconstantinou merkte nog op dat van een 'haircut' voor de bezitters van Griekse staatsobligaties geen sprake zal zijn. Het is dus niet zo dat de waarde van die obligaties gereduceerd zal worden.

Premier George Papandreou deed gisterenavond anderzijds een oproep tot de bevolking om het besparingsprogramma te aanvaarden.

Hij vergeleek Griekenland daarbij met een 'zinkend schip'. De Grieken moeten er op voorbereid zijn dat het IMF en de landen van de eurozone op nog strengere maatregelen gaan aandringen, aldus Papandreou.

Minister van Financiën George Papaconstantinou voegde daaraan toe dat de speculanten op het verkeerde paard gewed hebben. De rust rond Griekenland kan terugkeren zodra er duidelijke afspraken rond het reddingsplan zijn gemaakt. Dat plan zou overigens voor half mei goedgekeurd worden. Papaconstantinou merkte nog op dat van een 'haircut' voor de bezitters van Griekse staatsobligaties geen sprake zal zijn. Het is dus niet zo dat de waarde van die obligaties gereduceerd zal worden. Premier George Papandreou deed gisterenavond anderzijds een oproep tot de bevolking om het besparingsprogramma te aanvaarden. Hij vergeleek Griekenland daarbij met een 'zinkend schip'. De Grieken moeten er op voorbereid zijn dat het IMF en de landen van de eurozone op nog strengere maatregelen gaan aandringen, aldus Papandreou.