Het is echter niet duidelijk welk bedrag Griekenland in dollars wil ophalen. De emissie gaat gepaard met een road show, maar het blijft de vraag of de Amerikanen staan te trappelen om in te schrijven op de Griekse obligaties.

Papaconstantinou verklaarde nog dat Griekenland op schema zit om het tekort terug te dringen van 12,90% van het BBP vorig jaar naar 8,70% dit jaar. In het eerste kwartaal zou het tekort met bijna 40% zijn gedaald, dit dankzij het gecombineerd effect van kostenbesparingen en hogere belastingen.

De spread tussen Griekse en Duitse staatsobligaties is inmiddels opgelopen tot 467 basispunten en dat is het grootste verschil sinds de invoering van de euro in 1999. Volgens Griekenland zijn die hoge rentekosten 'ondraaglijk'.

Het is echter niet duidelijk welk bedrag Griekenland in dollars wil ophalen. De emissie gaat gepaard met een road show, maar het blijft de vraag of de Amerikanen staan te trappelen om in te schrijven op de Griekse obligaties. Papaconstantinou verklaarde nog dat Griekenland op schema zit om het tekort terug te dringen van 12,90% van het BBP vorig jaar naar 8,70% dit jaar. In het eerste kwartaal zou het tekort met bijna 40% zijn gedaald, dit dankzij het gecombineerd effect van kostenbesparingen en hogere belastingen. De spread tussen Griekse en Duitse staatsobligaties is inmiddels opgelopen tot 467 basispunten en dat is het grootste verschil sinds de invoering van de euro in 1999. Volgens Griekenland zijn die hoge rentekosten 'ondraaglijk'.