Het bericht over het opstarten van de onderhandelingen reduceerde de spread tot 400 basispunten.

Minister Papaconstantinou verklaarde gisterenavond dat het programma in werk kan worden gezet zodra Griekenland daarom vraagt. Volgens de analisten kan Griekenland dit jaar financieel rond komen wanneer het bedrag van de steun beschikbaar wordt gesteld.

Griekenland bevestigde anderzijds dat de roadshow in de Verenigde Staten ter plaatsing van obligaties in dollars volgende week gewoon doorgaat. De emissie zou dan binnen enkele weken kunnen plaatsvinden.

Geruchten over een annulering van de roadshow werd met klem ontkend. Bankiers en fondsbeheerders twijfelen er echter sterk aan of de emissie een succes gaat worden.

Daarvoor is het wantrouwen tegenover Griekenland momenteel te groot. Naar verluidt zou het land 5 tot 10 miljard euro in dollars willen ophalen.

Het bericht over het opstarten van de onderhandelingen reduceerde de spread tot 400 basispunten. Minister Papaconstantinou verklaarde gisterenavond dat het programma in werk kan worden gezet zodra Griekenland daarom vraagt. Volgens de analisten kan Griekenland dit jaar financieel rond komen wanneer het bedrag van de steun beschikbaar wordt gesteld. Griekenland bevestigde anderzijds dat de roadshow in de Verenigde Staten ter plaatsing van obligaties in dollars volgende week gewoon doorgaat. De emissie zou dan binnen enkele weken kunnen plaatsvinden. Geruchten over een annulering van de roadshow werd met klem ontkend. Bankiers en fondsbeheerders twijfelen er echter sterk aan of de emissie een succes gaat worden. Daarvoor is het wantrouwen tegenover Griekenland momenteel te groot. Naar verluidt zou het land 5 tot 10 miljard euro in dollars willen ophalen.