Van Griekenland wordt verwacht dat het krachtige maatregelen doorvoert om het tekort op de begroting terug te dringen. Het ziet er echter niet naar uit dat de Grieken geneigd zijn om echt krachtig in te grijpen.

Volgens de Financial Times staat Griekenland alles behalve te trappelen om het tekort op de begroting onmiddellijk terug te schroeven. Het bericht zou afkomstig zijn van een niet nader genoemde Griekse bron.

De regering in Griekenland zou met name niet geneigd zijn om de belastingen meteen te verhogen, zoals door de Europese Centrale Bank en Duitsland wordt gevraagd. Athene zou zijn zo'n verhoging het liefst willen uitstellen tot midden maart.

Volgens de valutahandelaren zullen de kopzorgen over Griekenland ook in de komende dagen op de koers van de euro blijven wegen. Belangrijk wordt of de Europese financieministers er in gaan slagen om een geloofwaardig reddingsplan voor te leggen.

Vanmorgen werd de euro verhandeld aan ongeveer 1,36 dollar. Op 12 februari bereikte de euro een dieptepunt sinds 19 mei, vorige week vrijdag kostte één euro 1,3532 dollar.

Van Griekenland wordt verwacht dat het krachtige maatregelen doorvoert om het tekort op de begroting terug te dringen. Het ziet er echter niet naar uit dat de Grieken geneigd zijn om echt krachtig in te grijpen. Volgens de Financial Times staat Griekenland alles behalve te trappelen om het tekort op de begroting onmiddellijk terug te schroeven. Het bericht zou afkomstig zijn van een niet nader genoemde Griekse bron. De regering in Griekenland zou met name niet geneigd zijn om de belastingen meteen te verhogen, zoals door de Europese Centrale Bank en Duitsland wordt gevraagd. Athene zou zijn zo'n verhoging het liefst willen uitstellen tot midden maart. Volgens de valutahandelaren zullen de kopzorgen over Griekenland ook in de komende dagen op de koers van de euro blijven wegen. Belangrijk wordt of de Europese financieministers er in gaan slagen om een geloofwaardig reddingsplan voor te leggen. Vanmorgen werd de euro verhandeld aan ongeveer 1,36 dollar. Op 12 februari bereikte de euro een dieptepunt sinds 19 mei, vorige week vrijdag kostte één euro 1,3532 dollar.