Griekenland staat weer in focus, in Der Speigel stond te lezen dat het land begin volgend jaar opnieuw geld nodig heeft. Toch deden de Europese aandelen het recent niet zo slecht.

De beleggingsaccenten komen professor Stefan Duchateau steeds nadrukkelijker te liggen op Amerikaanse aandelen en Europese waarden met een sterke overweging van Duitsland. Bij de groeilanden krijgen de meeste Aziatische markten echter het voordeel van de twijfel.

Hun interne groei moet toelaten de hogere Amerikaanse rente te neutraliseren, terwijl een eventuele Chinese stimulering van de economie, bijvoorbeeld via lagere rente, een substantiële impuls van de groei kan veroorzaken.

Vooraleer dit laatste zich kan realiseren dient echter de Chinese financiële situatie verder te stabiliseren en dat vergt duidelijk nog enig geduld. Naar Oosterse normen.

Griekenland staat weer in focus, in Der Speigel stond te lezen dat het land begin volgend jaar opnieuw geld nodig heeft. Toch deden de Europese aandelen het recent niet zo slecht. De beleggingsaccenten komen professor Stefan Duchateau steeds nadrukkelijker te liggen op Amerikaanse aandelen en Europese waarden met een sterke overweging van Duitsland. Bij de groeilanden krijgen de meeste Aziatische markten echter het voordeel van de twijfel. Hun interne groei moet toelaten de hogere Amerikaanse rente te neutraliseren, terwijl een eventuele Chinese stimulering van de economie, bijvoorbeeld via lagere rente, een substantiële impuls van de groei kan veroorzaken. Vooraleer dit laatste zich kan realiseren dient echter de Chinese financiële situatie verder te stabiliseren en dat vergt duidelijk nog enig geduld. Naar Oosterse normen.