Volgende maand moet het land 3,20 miljard euro aan staatsobligaties terugbetalen, maar de details van de volgende schijf van het hulpprogramma zijn nog niet vastgelegd.

Wanneer er niet dringend vers geld wordt beschikbaar gesteld, zal Griekenland niet langer meer in staat zijn om de weddes van de ambtenaren en de pensioenen uit te betalen. Volgens onder-minister van Financiën Christos Staikouros zijn de beschikbare reserves zo goed als opgebruikt.

Op de Europese beurzen blijft het sentiment afwachtend, de Euro Stoxx 50 kan niet zonder enige moeite standhouden boven de nullijn.

In Brussel is het verlies voor de BEL 20 inmiddels opgelopen tot anderhalf procent, met AB-InBev als voornaamste daler. De brouwer kampt met moeilijkere marktomstandigheden, zo blijkt.

Dit was het commentaar dat het management vanmorgen op de cijfers van AB-InBev gaf:

"De totale opbrengsten van de onderneming stegen in het kwartaal met 4,7% ten gevolge van een solide groei van de opbrengsten per hectoliter bij een constante geografische basis met 6,4% onder invloed van mixverbeteringen en initiatieven op het vlak van opbrengstenbeheer.

De volumes in het kwartaal waren zwakker, vooral in de Verenigde Staten ten gevolge van de verwachte aanpassingen aan onze leveringspatronen om een vlottere en meer kostenefficiënte fasering van leveringen aan onze distributeurs (VAG) te verzekeren, wat leidde tot een daling met 2,1% in 2Q12.

Niettemin bleef de verkoop aan kleinhandelaars (VAK) in de Verenigde Staten, waarvan we geloven dat die een veel betere indicator van de gezondheid van de onderneming is, goede vooruitgang maken, waardoor de eerste jaarhelft met 0,2% beter

afgesloten werd. Op jaarbasis verwacht de brouwer dat de VAG en de VAK beter op elkaar ingespeeld zullen zijn zoals in de voorgaande jaren.

De verkoop- en marketinginvesteringen stegen met 7,5% in het kwartaal en met 9,1% in HY12 aangezien we in onze merken blijven investeren. In 2Q12 steeg de EBITDA met 2,5% en daalde de EBITDA-marge met 80 basispunten tot 36,4%. De EBITDA-resultaten voor het kwartaal werden beïnvloed door (i) de verwachte daling van leveringen naar distributeurs in de Verenigde Staten; (ii) een stijging van de distributiekosten in de Verenigde Staten gerelateerd aan de uitrol van onze innovaties; alsook hogere algemene transportkosten in zowel Brazilië als de Verenigde Staten (iii); moeilijke vergelijkbare cijfers voor administratieve kosten gerelateerd aan de voorzieningen voor variabele vergoeding in Brazilië en de Globale Export en Holdingmaatschappijen (GEHC)."

Volgende maand moet het land 3,20 miljard euro aan staatsobligaties terugbetalen, maar de details van de volgende schijf van het hulpprogramma zijn nog niet vastgelegd. Wanneer er niet dringend vers geld wordt beschikbaar gesteld, zal Griekenland niet langer meer in staat zijn om de weddes van de ambtenaren en de pensioenen uit te betalen. Volgens onder-minister van Financiën Christos Staikouros zijn de beschikbare reserves zo goed als opgebruikt. Op de Europese beurzen blijft het sentiment afwachtend, de Euro Stoxx 50 kan niet zonder enige moeite standhouden boven de nullijn. In Brussel is het verlies voor de BEL 20 inmiddels opgelopen tot anderhalf procent, met AB-InBev als voornaamste daler. De brouwer kampt met moeilijkere marktomstandigheden, zo blijkt.Dit was het commentaar dat het management vanmorgen op de cijfers van AB-InBev gaf: "De totale opbrengsten van de onderneming stegen in het kwartaal met 4,7% ten gevolge van een solide groei van de opbrengsten per hectoliter bij een constante geografische basis met 6,4% onder invloed van mixverbeteringen en initiatieven op het vlak van opbrengstenbeheer. De volumes in het kwartaal waren zwakker, vooral in de Verenigde Staten ten gevolge van de verwachte aanpassingen aan onze leveringspatronen om een vlottere en meer kostenefficiënte fasering van leveringen aan onze distributeurs (VAG) te verzekeren, wat leidde tot een daling met 2,1% in 2Q12. Niettemin bleef de verkoop aan kleinhandelaars (VAK) in de Verenigde Staten, waarvan we geloven dat die een veel betere indicator van de gezondheid van de onderneming is, goede vooruitgang maken, waardoor de eerste jaarhelft met 0,2% beter afgesloten werd. Op jaarbasis verwacht de brouwer dat de VAG en de VAK beter op elkaar ingespeeld zullen zijn zoals in de voorgaande jaren. De verkoop- en marketinginvesteringen stegen met 7,5% in het kwartaal en met 9,1% in HY12 aangezien we in onze merken blijven investeren. In 2Q12 steeg de EBITDA met 2,5% en daalde de EBITDA-marge met 80 basispunten tot 36,4%. De EBITDA-resultaten voor het kwartaal werden beïnvloed door (i) de verwachte daling van leveringen naar distributeurs in de Verenigde Staten; (ii) een stijging van de distributiekosten in de Verenigde Staten gerelateerd aan de uitrol van onze innovaties; alsook hogere algemene transportkosten in zowel Brazilië als de Verenigde Staten (iii); moeilijke vergelijkbare cijfers voor administratieve kosten gerelateerd aan de voorzieningen voor variabele vergoeding in Brazilië en de Globale Export en Holdingmaatschappijen (GEHC)."