Pas vanaf de zomer kan een stabilisatie worden verwacht, terwijl de economie vlak na de zomermaanden weer wat kan aantrekken. Het zomerseizoen is voor Griekenland namelijk belangrijk vanwege het toerisme.

Daarnaast verwachten de economen ook een stabilisatie van de vraag in de verwerkende nijverheid. De Griekse fabrieken werden als gevolg van de recessie met een sterke vraaguitval geconfronteerd.

De Europese Unie verwacht dat de werkloosheidsgraad in Griekenland dit jaar gemiddeld 14,60% gaat bedragen, om volgend jaar op te lopen tot 14,80%. Vooral jongeren gaan het moeilijk hebben om een job te vinden.

Pas vanaf de zomer kan een stabilisatie worden verwacht, terwijl de economie vlak na de zomermaanden weer wat kan aantrekken. Het zomerseizoen is voor Griekenland namelijk belangrijk vanwege het toerisme. Daarnaast verwachten de economen ook een stabilisatie van de vraag in de verwerkende nijverheid. De Griekse fabrieken werden als gevolg van de recessie met een sterke vraaguitval geconfronteerd. De Europese Unie verwacht dat de werkloosheidsgraad in Griekenland dit jaar gemiddeld 14,60% gaat bedragen, om volgend jaar op te lopen tot 14,80%. Vooral jongeren gaan het moeilijk hebben om een job te vinden.