Minister George Papaconstantinou verduidelijkte dat de regering drie jaar lang telkens 1 miljard euro wil gaan ophalen. De opbrengst van de verkopen zal uiteraard gebruik worden om het gat in de begroting te dichten.

Griekenland was overigens al langer van plan om de participaties in staatsbedrijven te verkopen, maar de begrotingsproblemen hebben dat proces in een stroomversnelling gebracht.

De aangekondigde verkopen hebben betrekking op 49% in de Trainose dochter van Hellenic Railways Organization SA, 23% in Thessaloniki Water & Sewage Co SA en op de reductie van de participaties in Athens Water Supply en Sewage Company SA. Daarnaast is ook de verkoop van 39% in Hellenic Post Offices voorzien.

De participaties in Public Power Corp SA, de grootste elektriciteitsproducent van het land, en Hellenic Telecommunications Organization SA staan echter niet te koop. In deze bedrijven heeft de Griekse staat respectievelijk 51% en 20%.

Minister George Papaconstantinou verduidelijkte dat de regering drie jaar lang telkens 1 miljard euro wil gaan ophalen. De opbrengst van de verkopen zal uiteraard gebruik worden om het gat in de begroting te dichten. Griekenland was overigens al langer van plan om de participaties in staatsbedrijven te verkopen, maar de begrotingsproblemen hebben dat proces in een stroomversnelling gebracht. De aangekondigde verkopen hebben betrekking op 49% in de Trainose dochter van Hellenic Railways Organization SA, 23% in Thessaloniki Water & Sewage Co SA en op de reductie van de participaties in Athens Water Supply en Sewage Company SA. Daarnaast is ook de verkoop van 39% in Hellenic Post Offices voorzien. De participaties in Public Power Corp SA, de grootste elektriciteitsproducent van het land, en Hellenic Telecommunications Organization SA staan echter niet te koop. In deze bedrijven heeft de Griekse staat respectievelijk 51% en 20%.