Van een besmetting vanuit Griekenland is volgens Forrester geen sprake, maar anderzijds heeft het land de prognoses wat betreft de belastinginkomsten overschat.

Er moet rekening worden gehouden met het reddingsplan, waaronder het moeilijk zal worden om de belastinginkomsten op peil te houden.

Als gevolg daarvan kan de koers van de euro onder druk komen te staan. Forrester verwacht dat de koers van de euro binnen de drie maanden kan terugvallen tot het niveau van 1,30 dollar.

Kazuyuki Kato, fondsmanager in Tokio bij Mizuho Trust & Banking Co., verwacht niet dat de crisis niet snel zal worden opgelost. Ook Kato verwacht dat de euro lagere koersniveaus gaat opzoeken.

Van een besmetting vanuit Griekenland is volgens Forrester geen sprake, maar anderzijds heeft het land de prognoses wat betreft de belastinginkomsten overschat. Er moet rekening worden gehouden met het reddingsplan, waaronder het moeilijk zal worden om de belastinginkomsten op peil te houden. Als gevolg daarvan kan de koers van de euro onder druk komen te staan. Forrester verwacht dat de koers van de euro binnen de drie maanden kan terugvallen tot het niveau van 1,30 dollar. Kazuyuki Kato, fondsmanager in Tokio bij Mizuho Trust & Banking Co., verwacht niet dat de crisis niet snel zal worden opgelost. Ook Kato verwacht dat de euro lagere koersniveaus gaat opzoeken.