De leden van de Europese Unie moeten de gereviseerde cijfers namelijk op hun waarheidsgehalte testen. Zoals algemeen geweten hadden de Grieken de cijfers over het tekort kunstmatig gedrukt.

Eurostat is momenteel bezig de cijfers te onderzoeken, in nauwe samenwerking met de Griekse autoriteiten. Ook de begrotingscijfers van de andere Europese landen worden onder de loep genomen.

Amadeu Altafaj, woordvoerder van Europees commissaris Olli Rehn, is echter van mening dat de Grieken hun goede wil voldoende hebben getoond en dat ze betrouwbare cijfers gaan voorleggen.

De leden van de Europese Unie moeten de gereviseerde cijfers namelijk op hun waarheidsgehalte testen. Zoals algemeen geweten hadden de Grieken de cijfers over het tekort kunstmatig gedrukt. Eurostat is momenteel bezig de cijfers te onderzoeken, in nauwe samenwerking met de Griekse autoriteiten. Ook de begrotingscijfers van de andere Europese landen worden onder de loep genomen. Amadeu Altafaj, woordvoerder van Europees commissaris Olli Rehn, is echter van mening dat de Grieken hun goede wil voldoende hebben getoond en dat ze betrouwbare cijfers gaan voorleggen.