De BEL 20 moet anderzijds een half procent prijsgeven, met GdF Suez als belangrijkste daler voor. Het verlies voor dit aandeel is inmiddels opgelopen tot meer dan 6%. Cofinnimo, Nyrstar en KBC moeten alle drie meer dan één procent prijsgeven. AB-InBev kan anderzijds een winst van bijna anderhalf procent vasthouden.

Met de regelmaat van een klok komen berichten binnen over de Europese schuldencrisis, die maar blijft aanwoekeren. Volgens de onderminister van Financiën zou het land overwegen om de obligaties in bezit van de Europese Centrale Bank door te rollen, kwestie van het extra tekort te dekken. Een alternatieve vorm van financiering zou het uitgeven van kortlopende obligaties zijn.

Grontmij is opbouwend gestemd na herstructurering

Grontmij behaalde een omzet in het tweede kwartaal van Eur 226,8 mln, min 2% en het bedrijfsresultaat was Eur 4,9 mln (min 41%) exclusief buitengewone lasten.

De buitengewone lasten betroffen Eur 7,9 mln conform de uitgevoerde herstructurering. Het nettoverlies kwam uit op Eur 12,1 mln en voor het halve jaar een verlies van Eur 18 mln (vorig jaar plus Eur 6,1 mln).

Het eigen vermogen bedraagt Eur 144 mln tegenover een nettoschuld van Eur 157 mln. Voor het gehele jaar verwacht het bedrijf exclusief de bijzondere lasten een bedrijfsresultaat conform vorig jaar. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers is houden.

De BEL 20 moet anderzijds een half procent prijsgeven, met GdF Suez als belangrijkste daler voor. Het verlies voor dit aandeel is inmiddels opgelopen tot meer dan 6%. Cofinnimo, Nyrstar en KBC moeten alle drie meer dan één procent prijsgeven. AB-InBev kan anderzijds een winst van bijna anderhalf procent vasthouden. Met de regelmaat van een klok komen berichten binnen over de Europese schuldencrisis, die maar blijft aanwoekeren. Volgens de onderminister van Financiën zou het land overwegen om de obligaties in bezit van de Europese Centrale Bank door te rollen, kwestie van het extra tekort te dekken. Een alternatieve vorm van financiering zou het uitgeven van kortlopende obligaties zijn.Grontmij is opbouwend gestemd na herstructurering Grontmij behaalde een omzet in het tweede kwartaal van Eur 226,8 mln, min 2% en het bedrijfsresultaat was Eur 4,9 mln (min 41%) exclusief buitengewone lasten. De buitengewone lasten betroffen Eur 7,9 mln conform de uitgevoerde herstructurering. Het nettoverlies kwam uit op Eur 12,1 mln en voor het halve jaar een verlies van Eur 18 mln (vorig jaar plus Eur 6,1 mln). Het eigen vermogen bedraagt Eur 144 mln tegenover een nettoschuld van Eur 157 mln. Voor het gehele jaar verwacht het bedrijf exclusief de bijzondere lasten een bedrijfsresultaat conform vorig jaar. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers is houden.