Griekenland staat voor nieuwe vuurproef

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 opende fracties van een procent hoger, op de meeste andere beurzen zijn de winsten soms iets ruimer. In het geval van de BEL 20 loopt de winst op tot ongeveer een kwart procent.

Op de valutamarkten verzwakt de dollar, dit als gevolg van het uitblijven van een oplossing voor de fiscale klip. Als gevolg daarvan stijgt de koers van de euro verder door boven 1,30 dollar.

Griekenland staat voor een nieuwe vuurproef, vandaag moeten de details over de inkoop van de eigen obligaties worden bekendgemaakt.

Delhaize maakt resultaten inkoopaanbiedingen obligaties bekend

Resultaten van het Euro Inkoopbod

Het Euro Inkoopbod begon op 20 november 2012, en verviel op 29 november 2012 om 16u00 (Londense tijd). Het Euro Inkoopbod werd gedaan volgens de bepalingen en onder de voorwaarden vervat in het Tender Offer Memorandum van 20 november 2012.
€94 299 000 in nominale waarde van de Euro Obligaties werden geldig te koop aangeboden aan Delhaize Groep ten gevolge van het Euro Inkoopbod.

Delhaize Groep heeft de inkoop aanvaard voor een totale nominale waarde van €94 299 000 van de Euro Obligaties aan een inkoopprijs van 107,740 per cent.

De inkoopprijs, samen met de opgelopen interesten, zullen betaald worden aan de houders die ervoor in aanmerking komen, van wie de Euro Obligaties aanvaard werden voor inkoop op of rond 3 december 2012 (de “Vervaldatum”). Na afloop van het Euro Inkoopbod blijft een totale nominale waarde van €214 634 000 van de Euro Obligaties uitstaan.

Met dit Euro Inkoopbod wil Delhaize Groep het looptijdprofiel van haar schulden beheren. Het Euro Inkoopbod werd enkel buiten de Verenigde Staten aangeboden en geen enkele uitnodiging tot inkoop vanuit de Verenigde Staten werd aanvaard. Alle Euro Obligaties die door Delhaize Groep zijn ingekocht ten gevolge van het Euro Inkoopbod, zullen worden geannuleerd en niet opnieuw worden uitgegeven of verkocht.

Resultaten van het Dollar Inkoopbod

Het Dollar Inkoopbod begon op 20 november 2012, en verviel op 29 november 2012 om 17u00, New York City tijd. Het Dollar Inkoopbod werd gedaan volgens de bepalingen en onder de voorwaarden vervat in het Offer to Purchase van 20 november 2012, en de bijgevoegde Letter of Transmittal.

$200 950 000 in nominale waarde van de Dollar Obligaties werden geldig aangeboden en niet teruggetrokken alvorens de Dollar Inkoop Vervaldatum. Delhaize Groep heeft de inkoop aanvaard van alle aangeboden Dollar Obligaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content