Zo'n herstructurering zou volgens Papaconstantinou een ramp voor de eurozone betekenen. Hij verklaarde dit in een interview met de Financial Times, als onderdeel van een promotietrip voor zijn land.

Die reis brengt hem onder andere naar Parijs, Frankfurt en Londen, waar hij telkens probeert om de beleggers te overtuigen van de solvabiliteit van land. Volgens Papaconstantinou is de situatie duidelijk verbetert.

Maar weinig analisten begrijpen volgens Papaconstantinou welke ingrijpende gevolgen een schuldenherschikking zou hebben. Als Griekenland een 'haircut' moet doorvoeren, zo niemand nog willen investeren in de periferie van de eurozone. Dat kan de breakup van de eurozone inluiden.

Zo'n herstructurering zou volgens Papaconstantinou een ramp voor de eurozone betekenen. Hij verklaarde dit in een interview met de Financial Times, als onderdeel van een promotietrip voor zijn land. Die reis brengt hem onder andere naar Parijs, Frankfurt en Londen, waar hij telkens probeert om de beleggers te overtuigen van de solvabiliteit van land. Volgens Papaconstantinou is de situatie duidelijk verbetert. Maar weinig analisten begrijpen volgens Papaconstantinou welke ingrijpende gevolgen een schuldenherschikking zou hebben. Als Griekenland een 'haircut' moet doorvoeren, zo niemand nog willen investeren in de periferie van de eurozone. Dat kan de breakup van de eurozone inluiden.