Centraal thema op de financiële markten blijft vanzelfsprekend de Europese schuldencrisis. Opvallend is hoe twee landen in moeilijkheden de zaken op een heel andere manier aanpakken.

Griekenland raakt aan de pensioenen, Spanje (nog) niet. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat Griekenland dieper in de problemen zit dan Spanje.

Spanje heeft zelfs een verhoging van de pensioenen met 1% bekendgemaakt, in Griekenland wordt er tot 10% van de pensioenen bespaard. Het ziet er anderzijds niet naar uit dat Spanje op korte termijn al een officiële aanvraag voor hulp zal indienen.

Econocom finaliseert overname Cap Synergy

Econocom Group kondigt aan dat ze de overname van het volledige kapitaal van de onderneming Cap Synergy heeft afgerond.
Cap Synergy werd opgericht in 1999.

De Franse integrator gespecialiseerd in de beveiliging van IT-netwerken en -systemen realiseert momenteel een sterk stijgende omzet van bijna 10 miljoen euro bij een cliënteel van middelgrote en grote ondernemingen en openbare instellingen zoals Accor, het Franse ministerie van Economische Zaken en Financiën of RATP Dev.

Met deze overname versterkt Econocom haar expertise op het vlak van beveiliging, één van de belangrijkste uitdagingen voor ondernemingen in de overstap van IT-systemen naar Cloud Computing, BYOD en mobiliteit.

Bovendien past de overname binnen de strategie van de Econocom Group om specifiekere vaardigheden te verwerven en het aanbod van de groep te versterken.

Sinds begin dit jaar leverde die strategie al vier overnames op: Centrix (virtualisatie), Tactem (telecom), Cap Synergy (beveiliging) en de onlangs aangekondigde overname van Ermestel (virtualisatie).

Centraal thema op de financiële markten blijft vanzelfsprekend de Europese schuldencrisis. Opvallend is hoe twee landen in moeilijkheden de zaken op een heel andere manier aanpakken. Griekenland raakt aan de pensioenen, Spanje (nog) niet. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat Griekenland dieper in de problemen zit dan Spanje. Spanje heeft zelfs een verhoging van de pensioenen met 1% bekendgemaakt, in Griekenland wordt er tot 10% van de pensioenen bespaard. Het ziet er anderzijds niet naar uit dat Spanje op korte termijn al een officiële aanvraag voor hulp zal indienen. Econocom finaliseert overname Cap SynergyEconocom Group kondigt aan dat ze de overname van het volledige kapitaal van de onderneming Cap Synergy heeft afgerond. Cap Synergy werd opgericht in 1999. De Franse integrator gespecialiseerd in de beveiliging van IT-netwerken en -systemen realiseert momenteel een sterk stijgende omzet van bijna 10 miljoen euro bij een cliënteel van middelgrote en grote ondernemingen en openbare instellingen zoals Accor, het Franse ministerie van Economische Zaken en Financiën of RATP Dev. Met deze overname versterkt Econocom haar expertise op het vlak van beveiliging, één van de belangrijkste uitdagingen voor ondernemingen in de overstap van IT-systemen naar Cloud Computing, BYOD en mobiliteit. Bovendien past de overname binnen de strategie van de Econocom Group om specifiekere vaardigheden te verwerven en het aanbod van de groep te versterken. Sinds begin dit jaar leverde die strategie al vier overnames op: Centrix (virtualisatie), Tactem (telecom), Cap Synergy (beveiliging) en de onlangs aangekondigde overname van Ermestel (virtualisatie).