Speculanten proberen voordeel te halen door het rondstrooien van berichten dat Griekenland bij andere Europese landen om steun moet gaan vragen, meer bepaald in de vorm van kapitaal om het deficiet op de begroting te drukken.

De premier sprak van overdreven geruchten die de financiële problemen waar Griekenland mee worstelt sterk uitvergroot hebben. Papandreou verklaarde dit gisteren tijdens een interview op het World Economic Forum in Davos

Papandreou ontkende overigens voor de tweede keer op evenveel dagen tijd dat Griekenland geld wil hebben van Europa. Volgens Le Monde zouden de Europese lidstaten de mogelijkheden onderzoeken om financiële steun te verstrekken.

Griekenland moet dit jaar nog voor 53 miljard euro aan obligaties uitgeven om het gat in de begroting te dichten. De financiële markten twijfelen er aan of het land in staat zal zijn om zo'n groot bedrag op te halen.

Papandreou ontkende met klem Duitsland of Frankrijk om financiële steun te hebben gevraagd. De rentespread tussen Griekse en Duitse staatsobligaties is inmiddels opgelopen tot het hoogste niveau in 10 jaar.

Speculanten proberen voordeel te halen door het rondstrooien van berichten dat Griekenland bij andere Europese landen om steun moet gaan vragen, meer bepaald in de vorm van kapitaal om het deficiet op de begroting te drukken. De premier sprak van overdreven geruchten die de financiële problemen waar Griekenland mee worstelt sterk uitvergroot hebben. Papandreou verklaarde dit gisteren tijdens een interview op het World Economic Forum in Davos Papandreou ontkende overigens voor de tweede keer op evenveel dagen tijd dat Griekenland geld wil hebben van Europa. Volgens Le Monde zouden de Europese lidstaten de mogelijkheden onderzoeken om financiële steun te verstrekken. Griekenland moet dit jaar nog voor 53 miljard euro aan obligaties uitgeven om het gat in de begroting te dichten. De financiële markten twijfelen er aan of het land in staat zal zijn om zo'n groot bedrag op te halen. Papandreou ontkende met klem Duitsland of Frankrijk om financiële steun te hebben gevraagd. De rentespread tussen Griekse en Duitse staatsobligaties is inmiddels opgelopen tot het hoogste niveau in 10 jaar.