Deze week zal Griekenland, gesterkt door het succes van de vorige emissie, proberen om obligaties met een looptijd van 13 weken te plaatsen. Het is nog niet bekend om welk bedrag het exact zal gaan, maar het zou in eerste instantie 1,50 miljard euro zijn.

De succesvolle plaatsing van vorige week bevestigt dat de banken, die ongeveer 80% van het papier opnamen, opnieuw meer vertrouwen hebben in de financiële situatie van Griekenland. Het is van in april geleden dat Griekenland nog obligaties met een looptijd van 13 weken plaatste.

De regering van George Papandreou heeft forse besparingsmaatregelen doorgevoerd om het begrotingstekort terug te dringen en die maatregelen lijken succes te hebben. Papandreou is nu van plan om het probleem van de pensioenen aan te pakken.

Deze week zal Griekenland, gesterkt door het succes van de vorige emissie, proberen om obligaties met een looptijd van 13 weken te plaatsen. Het is nog niet bekend om welk bedrag het exact zal gaan, maar het zou in eerste instantie 1,50 miljard euro zijn. De succesvolle plaatsing van vorige week bevestigt dat de banken, die ongeveer 80% van het papier opnamen, opnieuw meer vertrouwen hebben in de financiële situatie van Griekenland. Het is van in april geleden dat Griekenland nog obligaties met een looptijd van 13 weken plaatste. De regering van George Papandreou heeft forse besparingsmaatregelen doorgevoerd om het begrotingstekort terug te dringen en die maatregelen lijken succes te hebben. Papandreou is nu van plan om het probleem van de pensioenen aan te pakken.