De emissie was duidelijk overschreven. Daarmee krijgt Griekenland weer meer hoop over een mogelijke versnelde terugkeer naar de financiële markten. Het land wil zich zo snel mogelijk weer op een normale manier financieren.

Aanvankelijk was het de bedoeling om maar 900 miljoen euro op te halen, maar vanwege de grote vraag werd dat bedrag opgetrokken. De vraag overtroft het aanbod met de factor 4,54.

Bij de vorige veiling in juli bedroeg die factor maar 3,64. Dat betekent dat het vertrouwen van de beleggers in de capaciteit van Griekenland om de schulden terug te betalen weer is toegenomen. De uitslag van de veiling werd door de beleggers goed onthaald.

De emissie was duidelijk overschreven. Daarmee krijgt Griekenland weer meer hoop over een mogelijke versnelde terugkeer naar de financiële markten. Het land wil zich zo snel mogelijk weer op een normale manier financieren. Aanvankelijk was het de bedoeling om maar 900 miljoen euro op te halen, maar vanwege de grote vraag werd dat bedrag opgetrokken. De vraag overtroft het aanbod met de factor 4,54. Bij de vorige veiling in juli bedroeg die factor maar 3,64. Dat betekent dat het vertrouwen van de beleggers in de capaciteit van Griekenland om de schulden terug te betalen weer is toegenomen. De uitslag van de veiling werd door de beleggers goed onthaald.