De Griekse overheid veilde voor een bedrag van 1,17 miljard euro aan obligaties met een looptijd van zes maanden aan een rentevoet van 4,54%, waar dat tijdens de veiling van vorige maand nog 4,82% was.

De daling van de rente was het gevolg van de uitspraak gedaan door het Internationaal Monetair Fonds dat Griekenland meer tijd krijgt om zijn schulden te betalen.

Bovendien kondigde China aan Griekse staatsobligaties te zullen kopen. Het opgehaalde bedrag lag hoger dan waar op was gemikt, want er was maar een bedrag van 900 miljoen euro aangegeven.

De Griekse overheid veilde voor een bedrag van 1,17 miljard euro aan obligaties met een looptijd van zes maanden aan een rentevoet van 4,54%, waar dat tijdens de veiling van vorige maand nog 4,82% was. De daling van de rente was het gevolg van de uitspraak gedaan door het Internationaal Monetair Fonds dat Griekenland meer tijd krijgt om zijn schulden te betalen. Bovendien kondigde China aan Griekse staatsobligaties te zullen kopen. Het opgehaalde bedrag lag hoger dan waar op was gemikt, want er was maar een bedrag van 900 miljoen euro aangegeven.