Gisteren werden voor een bedrag van 1,30 miljard euro aan Griekse staatsobligaties met een looptijd van 91 dagen verkocht.

Het gemiddeld rendement op deze obligaties bedroeg 4,63%, tegenover 4,61% bij de vorige veiling. Het rendement op 2-jarige Griekse staatsobligaties is vorige week door de grens van 110% gebroken.

Aan dergelijke tarieven is geen normale financiering van de behoeften van de staat mogelijk. Dat mag als een waarschuwing in de oren van de Belgische politieke leiders klinken.

Het rendement op die obligaties bereikte gisteren bijna de kaap van 5% en boven dat niveau kan het snel gaan, zo bewijst het verleden.

Gisteren werden voor een bedrag van 1,30 miljard euro aan Griekse staatsobligaties met een looptijd van 91 dagen verkocht. Het gemiddeld rendement op deze obligaties bedroeg 4,63%, tegenover 4,61% bij de vorige veiling. Het rendement op 2-jarige Griekse staatsobligaties is vorige week door de grens van 110% gebroken. Aan dergelijke tarieven is geen normale financiering van de behoeften van de staat mogelijk. Dat mag als een waarschuwing in de oren van de Belgische politieke leiders klinken. Het rendement op die obligaties bereikte gisteren bijna de kaap van 5% en boven dat niveau kan het snel gaan, zo bewijst het verleden.