Papadreou noemde geen namen van zakenbanken, maar sprak in het algemeen. Het Grieks parlement onderzoekt momenteel de zaak en zal nadien laten weten of er tot actie zal worden overgegaan.

De Amerikaanse zakenbanken krijgen steeds vaker het verwijt te horen dat hun manier van werken niet transparant genoeg is en dat ze zich ook aan fraude durven te bezondigen.

Volgens Papandreou kunnen de zakenbanken hebben bijgedragen tot de enorme volatiliteit op de financiële markten. Door te speculeren tegen Griekenland zouden ze rechtstreeks mee verantwoordelijk zijn voor de huidige crissituatie.

De vraag is echter of de Grieken over voldoende juridische slagkracht beschikken om de zakenbanken eventueel te kunnen aanpakken. Ze zouden vooral gebruik gemaakt hebben van credit default swaps om de Griekse rente omhoog te duwen.

Papadreou noemde geen namen van zakenbanken, maar sprak in het algemeen. Het Grieks parlement onderzoekt momenteel de zaak en zal nadien laten weten of er tot actie zal worden overgegaan. De Amerikaanse zakenbanken krijgen steeds vaker het verwijt te horen dat hun manier van werken niet transparant genoeg is en dat ze zich ook aan fraude durven te bezondigen. Volgens Papandreou kunnen de zakenbanken hebben bijgedragen tot de enorme volatiliteit op de financiële markten. Door te speculeren tegen Griekenland zouden ze rechtstreeks mee verantwoordelijk zijn voor de huidige crissituatie. De vraag is echter of de Grieken over voldoende juridische slagkracht beschikken om de zakenbanken eventueel te kunnen aanpakken. Ze zouden vooral gebruik gemaakt hebben van credit default swaps om de Griekse rente omhoog te duwen.