Standard & Poor's verlaagde gisteren de kredietraging voor Griekeland tot BBB+, komende van AAA-. Volgens het ratinghuis zal het land er niet in slagen om het oplopen van het deficiet af te remmen.

Bovendien staat Griekenland op "creditwatch negative", hetgeen aangeeft dat Standard & Poor's de rating nog verder kan verlagen. Dat betekent dat Griekenland meer geld moet betalen op zijn staatsschulden.

Bij S&P is kredietanalist Marko Mrsnik van mening dat het land er niet in zal slagen om de publieke schulden op een aanvaardbare manier af te bouwen. De voorgestelde maatregelen volstaan daartoe geenszins.

Volgens Mrsnik zijn er bijkomende maatregelen noodzakelijk en die zullen veel verder moeten gaan dan diegene die tot dusver aangekondigd werden.

Standard & Poor's verlaagde gisteren de kredietraging voor Griekeland tot BBB+, komende van AAA-. Volgens het ratinghuis zal het land er niet in slagen om het oplopen van het deficiet af te remmen. Bovendien staat Griekenland op "creditwatch negative", hetgeen aangeeft dat Standard & Poor's de rating nog verder kan verlagen. Dat betekent dat Griekenland meer geld moet betalen op zijn staatsschulden. Bij S&P is kredietanalist Marko Mrsnik van mening dat het land er niet in zal slagen om de publieke schulden op een aanvaardbare manier af te bouwen. De voorgestelde maatregelen volstaan daartoe geenszins. Volgens Mrsnik zijn er bijkomende maatregelen noodzakelijk en die zullen veel verder moeten gaan dan diegene die tot dusver aangekondigd werden.