De Grieken beseffen echter dat die situatie niet houdbaar is en willen zo snel mogelijk weer terug overstappen op het regime van een 'normale' financiering via de financiële markten.

De Grieken zijn echter van mening dat ze ten onrechte buitenspel werden gezet op die financiële markten. Petros Christodoulou, hoofd van het Grieks schuldenagentschap, stak gisteren in Londen een beschuldigende vinger uit naar de ratingagentschappen.

Die zijn er verantwoordelijk dat de beleggers hun posities in Griekse staatsobligaties hebben afgebouwd, waardoor een markt ontstond waarin alleen verkopers actief waren.

Petros Christodoulou is echter optimistisch dat het Grieks besparingsplan succes gaat hebben. Hij verwacht dat de beleggers terug naar de markt gaan komen, zij het dat hij dit op korte termijn uitsluit.

De Grieken beseffen echter dat die situatie niet houdbaar is en willen zo snel mogelijk weer terug overstappen op het regime van een 'normale' financiering via de financiële markten. De Grieken zijn echter van mening dat ze ten onrechte buitenspel werden gezet op die financiële markten. Petros Christodoulou, hoofd van het Grieks schuldenagentschap, stak gisteren in Londen een beschuldigende vinger uit naar de ratingagentschappen. Die zijn er verantwoordelijk dat de beleggers hun posities in Griekse staatsobligaties hebben afgebouwd, waardoor een markt ontstond waarin alleen verkopers actief waren. Petros Christodoulou is echter optimistisch dat het Grieks besparingsplan succes gaat hebben. Hij verwacht dat de beleggers terug naar de markt gaan komen, zij het dat hij dit op korte termijn uitsluit.