De totale waarde van het pakket bedraagt 110 miljard euro, waardoor Griekenland in theorie in de komende maanden en zelfs jaren geen beroep meer moet doen op de financiële markten.

Het reddingsplan heeft de bedoeling om de lont uit het kruitvat te halen, kruitvat dat is ontstaan na de speculatie tegen de overheidsschulden van het land. De Europes Unie betaalt 80 miljard, de rest van het bedrag wordt door het IMF gestort.

Het plan heeft uiteindelijk de bedoeling om de rust op de financiële markten te doen terugkeren en het vertrouwen opnieuw te herstellen. Op 7 mei komen de Europese leiders in ieder geval opnieuw bij elkaar.

Marco Annunziata van Unicredit verwacht op korte termijn een ontspanningsrally op de financiële markten, dit vanwege het feit dat het risico op een schuldenherschikking gevoelig is afgenomen. Daarmee zijn echter niet alle onzekerheden weggevallen.

De totale waarde van het pakket bedraagt 110 miljard euro, waardoor Griekenland in theorie in de komende maanden en zelfs jaren geen beroep meer moet doen op de financiële markten. Het reddingsplan heeft de bedoeling om de lont uit het kruitvat te halen, kruitvat dat is ontstaan na de speculatie tegen de overheidsschulden van het land. De Europes Unie betaalt 80 miljard, de rest van het bedrag wordt door het IMF gestort. Het plan heeft uiteindelijk de bedoeling om de rust op de financiële markten te doen terugkeren en het vertrouwen opnieuw te herstellen. Op 7 mei komen de Europese leiders in ieder geval opnieuw bij elkaar. Marco Annunziata van Unicredit verwacht op korte termijn een ontspanningsrally op de financiële markten, dit vanwege het feit dat het risico op een schuldenherschikking gevoelig is afgenomen. Daarmee zijn echter niet alle onzekerheden weggevallen.