Volgens de Griekse financieminister George Papaconstantinou onderhandelt Griekenland wel met de andere Europese landen over een mogelijke verlaging van de rente op het reddingsplan.

George Papaconstantinou stelt dat het zeer belangrijk is voor zijn land om een verlaging van de rentelast te kunnen afdwingen. Momenteel moet Griekenland ongeveer 5,10% rente op het reddingspakket betalen;

Het land heeft van Europa en van het IMF al toestemming gekregen voor een verlenging van het reddingspakket. George Papaconstantinou is van mening dat Griekenland lagere rentevoeten verdient omdat de kredietwaardigheid van het land opnieuw is toegenomen.

Volgens de Griekse financieminister George Papaconstantinou onderhandelt Griekenland wel met de andere Europese landen over een mogelijke verlaging van de rente op het reddingsplan. George Papaconstantinou stelt dat het zeer belangrijk is voor zijn land om een verlaging van de rentelast te kunnen afdwingen. Momenteel moet Griekenland ongeveer 5,10% rente op het reddingspakket betalen; Het land heeft van Europa en van het IMF al toestemming gekregen voor een verlenging van het reddingspakket. George Papaconstantinou is van mening dat Griekenland lagere rentevoeten verdient omdat de kredietwaardigheid van het land opnieuw is toegenomen.