Is Griekenland nu uit de problemen? Zeker niet, wanneer we Mark Dow van Pharo Management mogen geloven. Deze hedge fund beheerder is van mening dat de problemen van het land eigenlijk nog maar juist zijn begonnen.

Dow gelooft weliswaar dat Griekenland het op korte termijn zal redden. Voor 31 mei moet het land 28 miljard dollar aan schuld herfinancieren. Dat zal waarschijnlijk wel lukken, maar daarna zijn de problemen wat betreft de solvabiliteit allesbehalve verdwenen.

Dow is van mening dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens de situatie in Griekenland helemaal uit de hand zal lopen. Het tijdstip waarop dat gaat gebeuren, valt moeilijk te zeggen.

Het gaat volgens Dow echter niet op om de situatie in Griekenland te vergelijken met die in de Verenigde Staten. Zelfs de vergelijking met de problemen van individuele staten, met die van Californië als uitschieter, gaat volgens Dow niet op.

Is Griekenland nu uit de problemen? Zeker niet, wanneer we Mark Dow van Pharo Management mogen geloven. Deze hedge fund beheerder is van mening dat de problemen van het land eigenlijk nog maar juist zijn begonnen. Dow gelooft weliswaar dat Griekenland het op korte termijn zal redden. Voor 31 mei moet het land 28 miljard dollar aan schuld herfinancieren. Dat zal waarschijnlijk wel lukken, maar daarna zijn de problemen wat betreft de solvabiliteit allesbehalve verdwenen. Dow is van mening dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens de situatie in Griekenland helemaal uit de hand zal lopen. Het tijdstip waarop dat gaat gebeuren, valt moeilijk te zeggen. Het gaat volgens Dow echter niet op om de situatie in Griekenland te vergelijken met die in de Verenigde Staten. Zelfs de vergelijking met de problemen van individuele staten, met die van Californië als uitschieter, gaat volgens Dow niet op.