Griekenland zelf zal nog jarenlang kwetsbaar blijven, vroeg of laat kan de speculatiegolf tegen het land opnieuw de kop gaan opsteken. Wel lijken de Grieken nu toch tot 2013 min of meer veilig.

Economisch gezien staat het land echter voor een bijzonder moeilijke periode. Zowel de overheid als de bedrijven gaan minder gaan uitgeven, met een economische recessie tot gevolg. Het valt nog af te wachten hoe ernstig die gaat worden.

Barclays Capital vestigt er echter de aandacht op dat ook de eurozone niet heelhuids uit de crisis is gekomen. De Europese Monetaire Unie heeft aan geloofwaardigheid ingeboet, onder andere als gevolg van het gebrek aan slagkracht dat de lidstaten aan de dag hebben gelegd. De EU heeft de crisis door vertragingen en door verkeerde beslissingen naar een climax gestuurd.

Griekenland zelf zal nog jarenlang kwetsbaar blijven, vroeg of laat kan de speculatiegolf tegen het land opnieuw de kop gaan opsteken. Wel lijken de Grieken nu toch tot 2013 min of meer veilig. Economisch gezien staat het land echter voor een bijzonder moeilijke periode. Zowel de overheid als de bedrijven gaan minder gaan uitgeven, met een economische recessie tot gevolg. Het valt nog af te wachten hoe ernstig die gaat worden. Barclays Capital vestigt er echter de aandacht op dat ook de eurozone niet heelhuids uit de crisis is gekomen. De Europese Monetaire Unie heeft aan geloofwaardigheid ingeboet, onder andere als gevolg van het gebrek aan slagkracht dat de lidstaten aan de dag hebben gelegd. De EU heeft de crisis door vertragingen en door verkeerde beslissingen naar een climax gestuurd.