Ben Bernanke & Co maken zich duidelijk zorgen over de Europese begrotingscrisis die onderhuids maar blijft sluimeren. De kans is aanwezig dat die op eender welk moment opnieuw kan escaleren.

De prijs om Griekse staatsschulden te verzekeren is vorige week naar een nieuwe recordhoogte gestegen en dit ondanks de krampachtige verklaringen van de Griekse overheid dat ze aan haar verplichtingen zal kunnen blijven voldoen.

Dow Jones rapporteerde vorige dat Griekenland na Venezuela de gevaarlijkste emittent van obligaties is geworden. Daarmee is het Zuid-Europees land Argentinië voorbijgestoken.

Deutsche Bank maakte anderzijds bekend dat haar U.S. Financial Conditions Index in de voorbije kwartalen aanzienlijk is verslechterd, een evolutie die niet veel goeds belooft.

Tenslotte waren er ook nog de tegenvallende bedrijfsresultaten bij bedrijven als Nike en Bed Bath & Beyond, twee bedrijven die in de consumentensector actief zijn. Echt rooskleurig ziet het financieel plaatje er dus niet uit.

Ben Bernanke & Co maken zich duidelijk zorgen over de Europese begrotingscrisis die onderhuids maar blijft sluimeren. De kans is aanwezig dat die op eender welk moment opnieuw kan escaleren. De prijs om Griekse staatsschulden te verzekeren is vorige week naar een nieuwe recordhoogte gestegen en dit ondanks de krampachtige verklaringen van de Griekse overheid dat ze aan haar verplichtingen zal kunnen blijven voldoen. Dow Jones rapporteerde vorige dat Griekenland na Venezuela de gevaarlijkste emittent van obligaties is geworden. Daarmee is het Zuid-Europees land Argentinië voorbijgestoken. Deutsche Bank maakte anderzijds bekend dat haar U.S. Financial Conditions Index in de voorbije kwartalen aanzienlijk is verslechterd, een evolutie die niet veel goeds belooft. Tenslotte waren er ook nog de tegenvallende bedrijfsresultaten bij bedrijven als Nike en Bed Bath & Beyond, twee bedrijven die in de consumentensector actief zijn. Echt rooskleurig ziet het financieel plaatje er dus niet uit.