De spread die Griekenland moest betalen bedroeg 310 basispunten of meer dan vijf keer de benchmark mid-swap rate.

Ten opzichte van de Duitse staatsobligaties was er sprake van een spread met 334 basdispuntne. Dat is veel meer dan Spanje (spread:61 basispunten) en Portugal (114 basispunten) moeten betaling.

Italië moet anderzijds een spread van 45 basispunten boven de Duitse staatsobligaties betalen.

Volgens Michiel De Bruin, hoofd euro government bonds bij F&C Investments in Amsterdam, is van mening dat Griekenland de financiële markten nog steeds moet kunnen overtuigen dat het zijn schulden kan doorrollen. Alleen wanneer het land daar in slaagt, kan de rentespread gaan stijgen.

Eerste minister George Papandreou en zijn regering moeten dit jaar 53 miljard euro gaan ophalen, waarvan 15,50 miljoen euro op het einde van mei. Lukt dit niet, dan kan er een nieuwe crisis uitbreken rond Griekenland.

Als gevolg van de verkoop zijn de kosten om zich te verzekeren door niet-terugbetaling van de Griekse schulden opnieuw gestegen, de credit-default swaps zijn opnieuw gestegen met 15,50 basispunten tot 310,50 basispunten. Op het hoogtepunt van de crisis bedroeg de spread 428 basispunten.

Peter Chatwell, fixed-income strateeg voor Credit Agricole CIB in Londen, krijgen we nog verschillende crisissen telkens Griekenland voor geld moet komen aankloppen bij de financiële markten.

De spread die Griekenland moest betalen bedroeg 310 basispunten of meer dan vijf keer de benchmark mid-swap rate. Ten opzichte van de Duitse staatsobligaties was er sprake van een spread met 334 basdispuntne. Dat is veel meer dan Spanje (spread:61 basispunten) en Portugal (114 basispunten) moeten betaling. Italië moet anderzijds een spread van 45 basispunten boven de Duitse staatsobligaties betalen. Volgens Michiel De Bruin, hoofd euro government bonds bij F&C Investments in Amsterdam, is van mening dat Griekenland de financiële markten nog steeds moet kunnen overtuigen dat het zijn schulden kan doorrollen. Alleen wanneer het land daar in slaagt, kan de rentespread gaan stijgen. Eerste minister George Papandreou en zijn regering moeten dit jaar 53 miljard euro gaan ophalen, waarvan 15,50 miljoen euro op het einde van mei. Lukt dit niet, dan kan er een nieuwe crisis uitbreken rond Griekenland. Als gevolg van de verkoop zijn de kosten om zich te verzekeren door niet-terugbetaling van de Griekse schulden opnieuw gestegen, de credit-default swaps zijn opnieuw gestegen met 15,50 basispunten tot 310,50 basispunten. Op het hoogtepunt van de crisis bedroeg de spread 428 basispunten. Peter Chatwell, fixed-income strateeg voor Credit Agricole CIB in Londen, krijgen we nog verschillende crisissen telkens Griekenland voor geld moet komen aankloppen bij de financiële markten.