Naar eigen zeggen stevent het land regelrecht op een bankroet af wanneer de aangekondigde maatregelen volledig en tijdig doorgevoerd moeten worden.

Griekenland wil uiteindelijk een uitstel van twee jaar bekomen voor het bereiken van een begrotingstekort van 2,10%.

Duitsers houden het been stijf

De deadline lag eerst op 2014, nu zou dat dus 2016 worden. De kostprijs van dat uitstel zou ongeveer 20 miljard euro bedragen. Griekenland moet stoppen met zagen om hulp en zelf iets ondernemen, aldus Schaüble.

Daarmee bedoelt hij op de eerste plaats dat de voorwaarden afgesproken in het reddingsplan tot op de letter uitgevoerd worden.

Duitsland lijkt dus niet bereid om Griekenland extra uitstel te geven om de begroting in orde te brengen. Alle blikken zijn nu gericht op de eurotop van later deze week, waar mogelijk belangrijke beslissingen genomen zullen worden.

Naar eigen zeggen stevent het land regelrecht op een bankroet af wanneer de aangekondigde maatregelen volledig en tijdig doorgevoerd moeten worden. Griekenland wil uiteindelijk een uitstel van twee jaar bekomen voor het bereiken van een begrotingstekort van 2,10%. Duitsers houden het been stijf De deadline lag eerst op 2014, nu zou dat dus 2016 worden. De kostprijs van dat uitstel zou ongeveer 20 miljard euro bedragen. Griekenland moet stoppen met zagen om hulp en zelf iets ondernemen, aldus Schaüble. Daarmee bedoelt hij op de eerste plaats dat de voorwaarden afgesproken in het reddingsplan tot op de letter uitgevoerd worden. Duitsland lijkt dus niet bereid om Griekenland extra uitstel te geven om de begroting in orde te brengen. Alle blikken zijn nu gericht op de eurotop van later deze week, waar mogelijk belangrijke beslissingen genomen zullen worden.