Nigel Farage, de leider van de populistische Britse Independence Party, is van mening dat Griekenland alleen maar dieper zal wegzinken in een bodemloos moeras, gewurgd door een golf van belastingverhogingen en van besparingen die de Grieken de keel dichtknijpen.

Volgens Farage moet Griekenland opnieuw de drachme invoeen om het euro-keurslijf te kunnen ontsnappen. Alleen op die manier kan de export weer aangezwengeld worden, waardoor de economie zich kan herpakken. De Grieken hadden volgens Farage overigens nooit in de eurozone opgenomen mogen worden.

Nigel Farage, de leider van de populistische Britse Independence Party, is van mening dat Griekenland alleen maar dieper zal wegzinken in een bodemloos moeras, gewurgd door een golf van belastingverhogingen en van besparingen die de Grieken de keel dichtknijpen. Volgens Farage moet Griekenland opnieuw de drachme invoeen om het euro-keurslijf te kunnen ontsnappen. Alleen op die manier kan de export weer aangezwengeld worden, waardoor de economie zich kan herpakken. De Grieken hadden volgens Farage overigens nooit in de eurozone opgenomen mogen worden.